Napelem kalkulátor

A napelemeknél 3 generációt külömböztetünk meg:

1. hagyományos, vezérlés nélküli

2. első generációs vezérelt (Solaredge, Tygo)

3. második generációs vezérelt (maxim)

Ezért is nem mindegy, hogy milyen rendszert telepítünk saját családi házunkra. Az első típust elsősorban nagy napelem mezők telepítésekor vagy nagyipari létesítmények, csarnokok esetén használunk. Családi házak esetén csak abban az esetben, ha viszonylag nagy, összefüggő tetőfelületünk van, osztottság és/vagy árnyék nélkül és biztosan nem tervezünk bővítést hosszabb távon sem. Abban az esetben, ha tagolt (pl. külömböző tájolás) és/vagy árnyékos tetőfelületünk van, minden esetben vezérelt paneleket alkalmazunk.

A neten található árajánlat és rendszer kalkulátorok ezért is pontatlanok, hiszen jelentős külömbségek lehetnek mind az árakban, mind a rendszerek által termelt energia mennyiségek között. Tehát nagyon nem mindegy, hogy mit mivel hasonlítunk össze. Mindenki spórolni szeretne, de hosszú több éves tapasztalat alapján elmondhatjuk, hogy 99%,ban még is csak fontos kimenni, megnézni az ingatlant, hogy mekkora pontosan a tetőfelület, milyen pontosan a tájolás, milyen árnyékforrások vannak, lehetnek (itt figyelembe kell venni, hogy tavasz, nyár, ősz, tél esetén milyen utat jár be a nap). Szükség van e tűzvédelmi kapcsolóra (ami kb 100.000 Ft plusz ktg lehet).

Ezen kívűl nagy külömbség lehet még, hogy milyen a héjazat (cserép, trapézlemez, hódfarkú cserép, régi cserép, lapostető, esetleg földre telepítés) a tetőn, hiszen ezek között az eltérés pl. egy 6 kW rendszer esetén akár 400-600.000 ft is lehet a munka és tartószerkezet díjában!

Kalkulátor

Kérlek add meg, hogy mennyi a havi villanyszámlád és kalkulátorunk segítségével megtudhatod, mennyibe fog kerülni a teljes napelem rendszer, amivel kiválthatod a villanyszámlád! A kalkulálás egy átlagolt számítással történik, így csupán tájékoztató jellegű. A beruházás kialakításakor érdemes a fűtésköltséget is kiváltani, ezért kérd egynéni ajánlatunkat!Napelem telepítésének helye:

árnyékmentes és tagolatlan tetőfelület

árnyékos és/vagy tagolt tetőfelületNapelem rendszer:

Normal 375w
Maxim 325w

Solaredge 375wHavi villany költség:

Havi villany költség: 20.000 Ft
Rendszer: 5.55 kW
Panel szám: 15 db
Tető igény: 28 m2
Rendszer ára (bruttó): 2.348.738 Ft

A kalkulátor kizárólag az áram ktg. kiváltását számítja. Amennyiben szeretnéd a fűtésedet gázrendszeről elektromosra cserélni és azt is kiváltani napelemmel, keress fel bennünket, egyedülálló csomagajánlatunért!


© 2024 ZöldJövő.com - ThinkGreen Kft. | Adatvédelmi irányelveink | Weboldal készítés: GGWebsite.com